2018. március 10., szombat

2017 Téli Bajnokság


„A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.”
Szent Ágoston

Az elmúlt hónapokban beküldött versenyművek olvasása során arra a következtetésre jutottunk, hogy a legtöbb író hadilábon áll a tájleírással. Pedig az is szerves része az irodalomnak, hiszen az által képzelhetjük magunk elé a helyszínt, a szituációt, a hangulatot.

Részlet a versenykiírásból:

"Írj novellát egy utazásról!

1. Kapcsold össze az elbeszélést a leírással. Mutass be egy tájat, helyi nevezetességet, az ország kultúráját vagy akár a konyhaművészetét.

2. A főszereplő egy számára idegen földre érkezzen úgy, hogy előtte semmit sem tudott a helyről. Mutasd be a tájat az ő szemén keresztül! Nem muszáj külföldön történnie, lehet Magyarországon is, sőt a főszereplőd lehet akár egy külföldi turista is, aki ellátogat hozzánk. Ismerkedjen meg a helyi emberekkel, fedezze fel az új világot, kóstoljon meg új ízeket.

3. Végezz háttérkutatást! Olvass utána a választott helységnek, keress róla képeket, útinapló-bejegyzéseket. Minél részletesebben és érdekesebben mutatod be a tájat, annál nagyobb sikert érsz el. Varázsold a leírást valódi, érzékelhető élménnyé!

4. Előnyben részesítjük a létező helységeket, mivel azok leírásában ténylegesen befektetett munka van, de ha fantáziavilágot akarsz bemutatni, azt is megteheted. A történet bármelyik korban játszódhat az őskortól a jövő korig, és bárhol az Antarktisztól Grönlandig."

A zsűri a következőképpen ült össze:

Tekla Miller (Admin1)
Ágoston Sára (Admin2)
Jandácsik Pál (Publikált író)
Gina Gyöngyi Bodnár (Hobbiíró)



A zsűrik művei:




Versenyzők művei:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése